Kiwibes © veiling Hoogstraten

De Hoogstraten Kiwibes is er weer!

Coöperatie Hoogstraten geeft het startschot voor een kort, maar krachtig kiwibesseizoen. Vanaf begin september vind je het zoete, hapklare vitaminebommetje in de supermarkt of de groenten- en fruitwinkel bij jou in de buurt.

De kiwibes is een kleine kiwivrucht met zoet vruchtvlees en een lichtbittere schil. Je kan ze met schil en al opeten. Geniet er snel van, want het kiwibesseizoen duurt niet lang. Enkel in september en oktober zijn de kiwibessen beschikbaar.

Superfruit van hier, hapklaar plezier! 

Dit besje mag er dan wel exotisch uitzien, maar toch wordt ze in België en Nederland geteeld en verkocht onder het Hoogstraten-label.

Door middel van de juiste teelttechniek, heeft de kiwibes niet zo een warm klimaat nodig als zijn grote broer de kiwi en kan hij dus lokaal geteeld worden. En daar zijn we trots op!

De kiwibes is het perfecte ingrediënt voor gerechten in de dagelijkse keuken. Dankzij de prachtige zoetzuurbalans van het uitgesproken sappige, zoete vruchtvlees en het licht bittere van de schil leent dit stukje fruit zich zowel voor hartige als zoete bereidingen. Ze zijn ook lekker als ze worden toegevoegd aan yoghurt, ijs of desserts. Uiteraard kan je ze ook vers en ongeschild als tussendoortje eten. De mogelijkheden zijn eindeloos!

We geven jou graag onze 3 favoriete recepten mee:

Yoghurtcake met kiwibes

Kiwibes, ideaal als snack op school!

Jammer genoeg loopt de zomervakantie op zijn einde, maar het nieuwe schooljaar kan gezond gestart worden! Met een vitamine C-gehalte dat tot 50 keer hoger ligt dan dat van een appel, zijn de kiwibessen opkikkers voor jong en oud. Afhankelijk van het ras bevatten ze tussen 40 en 165 mg vitamine C per 100g vruchten en door de dunne, haarloze schil is de kiwibes gemakkelijk uit het vuistje te eten.

Hoe merk je dat kiwibessen rijp zijn om te eten? Ze voelen zacht aan zoals hun grote broertje de kiwi en zijn donkerder gekleurd dan onrijpe vruchten.

Smaakt dit naar meer?

Ontdek nog meer recepten via www.hoogstraten.eu/recepten.

 

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Coöperatie Hoogstraten.

© beelden Coöperatie Hoogstraten

Veiling Hoogstraten logo