Recept: Asperges op zijn Vlaams

Print

Categorie: Hoofdgerechten

Thema: Seizoensgerechten

Kookniveau:

De keukenterm ‘à la flamande’ slaat in de klassieke burgerkeuken op het gebruik van nootmuskaat. Deze specerij is dan ook onmisbaar in de bereiding.
  • Bewaar in je weekmenu
  • ...of alleen in je favorieten
  • Voeg zelf een recept toe

Ingrediënten voor 4 personen

24 grote witte asperges
4 hardgekookte eieren
1/2 bot verse peterselie
150 g ongezouten hoeveboter
vers geraspte nootmuskaat
peper en zout

Bereidingswijze

Schil de asperges en breek het houterige uiteinde af. Kook ze beetgaar in flink gezouten water.
Pel de eieren en plet ze met een vork. Snipper de gewassen peterselie fijn. Doe die bij de eieren en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Laat de boter smelten en schep er het witte bovenlaagje af. Giet de geklaarde boter bij de eitjes en meng goed door.
Schik de asperges op het bord en schep er de eieren met de boter en de peterselie in een brede strook op, maar laat de puntjes onbedekt.

Recept: Geert Van Der Bruggen