Tiramisu met appel en speculaas

4
25

Geef deze Italiaanse klassieker een Belgische toets door appel en speculaas toe te voegen. Net zoals het originele recept is ook deze tiramisu met speculaas en gebakken appelblokjes makkelijk te maken en een schot in de roos.  

  • 2 appels
  • 1 el fijne suiker
  • 2 el citroensap
  • 1 tl kaneel
  • 2 eidooiers
  • 50 g poedersuiker
  • 1 eiwit
  • 100 ml sterke koffie
  • 350 g mascarpone
  • 125 g speculaaskoekjes
  • 3 el Amaretto
  • cacaopoeder

Snijd de appel in schijfjes. Doe ze samen met de suiker, het citroensap, de kaneel en een scheutje water in een pan. Bak de appelschijfjes beetgaar.

Mix de eidooiers, poedersuiker en Amaretto tot een luchtig mengsel. Voeg de mascarpone toe en mix tot een glad geheel. Klop het eiwit stijf en schep het onder de mascarponecrème.

Verkruimel de speculaaskoekjes grof en verdeel de helft over de bodem van de glazen. Druppel er wat koffie over. Bedek met twee appelschijfjes en schep daarop een laag mascarponecrème. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn.

Zet de tiramisu minstens 4 uur in de koelkast. Strooi er vlak voor het opdienen wat cacaopoeder en verkruimelde speculaas over.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.