Rode bes

De rode bes behoort tot de aalbessen of trosbessen. Ze zijn klein van formaat en groeien in trosjes. Ze hebben een frisrode kleur en een fijn geelgroen kroontje aan de onderkant. Er bestaat ook een witte variant van de aalbes. Die witte bessen zijn iets zoeter.

Kwaliteit

Bessen zijn heel kwetsbaar. Kies onbeschadigde exemplaren en bewaar ze na aankoop zo snel mogelijk op een koele plek.

Bereiding

Na een spoelbeurt zijn de bessen zo op te eten, maar verwerkt in bijvoorbeeld yoghurt, confituur, taart, milkshake of een vruchtensalade zijn ze ook super.

Voedingsinformatie

Rode bessen bevatten gemiddeld meer voedingsvezels dan andere fruitsoorten.

Bewaring

Rode bessen zijn langer houdbaar als je ze uitgespreid op een bord in de koelkast bewaart. Je kan ze ook invriezen door ze naast elkaar op een plat bord eerst te laten bevriezen. Verpak ze daarna in een goed gesloten bakje/zakje en stop ze weer in de diepvriezer. Diepgevroren kan je de bessen een paar maanden bewaren.