Roerei gepresenteerd in halve eierschaal op eivoetje. Er staan 6 halve eitjes gevuld met 3 verschillende vullingen namelijk roerei met garnaaltjes, roerei met ham en kerstomaatjes en het laatste roerei met spinazie en geitenkaas.

Hoe het perfecte roerei maken?

Kooktips

Een roerei is een van onze favoriete eibereidingen. Een roerei bakken kan iedereen, maar hoe bereik je nu het perfecte resultaat? Met deze tips en eitjes van bij ons zet je altijd smeuïge roereieren op tafel. Ideaal voor de lunch of het ontbijt!

Hoe maak je een roerei?

Een roerei maken is gemakkelijk, maar voor hét perfecte roerei moet je wel rekening houden met enkele zaken. Per persoon heb je nodig: 2 eitjes, boter, peper en zout. Je roerei maken met melk, een scheutje room of klontjes boter zorgt voor romigheid en smaak. Let wel op de hoeveelheid melk of room die je gebruikt. Teveel melk kan voor een te lopend roerei zorgen.

Wil je een extra luchtig roerei? Voeg ook nog wat bruisend water toe. Gebruik ongeveer een eetlepel bruisend water per twee eieren. Je roereieren krijgen zo extra volume, terwijl de luchtbelletjes verdwijnen tijdens het bakken.

Roerei met tomatensalsa

Zo ga je te werk:

  • Zorg ervoor dat je eieren op kamertemperatuur zijn.
  • Gebruik een pan met een dikke bodem en een anti-aanbaklaag. Zet de pan op middelhoog vuur, zodat ze al opwarmt.
  • Breek de eieren in een kommetje, kruid met peper en zout en kluts goed los met een garde.
  • Smelt een klontje boter in de pan. Speel tijdens het bakken wat met het vuur, maar let erop dat de pan niet té heet wordt.
  • Doe het eiermengsel in de pan en laat even stollen. Schep dan langzaam met een rubberen spatel het ei van de buitenste rand naar binnen. Schep nog een paar keer om tot het mengsel licht stolt, maar wel nog smeuïg is van structuur. Dit duurt ongeveer een minuut.
  • Haal de pan van het vuur en blus met een scheutje melk of room. Roer nog even voorzichtig om. De room of melk kan je ook van bij het begin aan het eimengsel toevoegen.

Welke kruiden bij roerei?

Naast peper en zout kan je ook verse kruiden gebruiken voor de afwerking. Roerei met bieslook is een topcombinatie, maar verse basilicum, peterselie en (gedroogde) oregano of rozemarijn zijn dat evenzeer.

Roerei met groenten of roerei met spek? Experimenteer erop los!

Een roerei vormt de basis voor een heerlijke lunch of ontbijt. Door te variëren met andere ingrediënten en toppings geef je je gerecht een nieuwe twist. De toppings voeg je pas toe wanneer de eieren bijna klaar zijn.

De meest bekende combinaties zijn misschien wel ham of spek met roerei en roerei met champignons. Ook een aanrader: stukjes tomaat. Ontpit de tomaten wel voor je ze toevoegt, anders wordt het te vochtig. Een roerei met tomaat en ui, witloof, spinazie, stukjes paprika of aardappel… Alles kan, alles mag! Ga aan de slag met seizoengroenten van eigen bodem voor een heerlijk resultaat.

Zin in een roerei met kaas? Voeg dan wat geraspte kaas toe wanneer de eieren nog wat lopend zijn en laat smelten in het roerei. Met grijze garnalen wordt je gerecht net wat feestelijker. Denk ook aan de presentatie. Wat vind je van onze gevulde eitjes?

Gevulde eitjes met roerei

Ga ook eens aan de slag met hoeve- of bioproducten

Voor alles wat lekker is om in onze recepten te gebruiken, vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Koop jij je ingrediënten graag recht van bij de boer? Van automaten, boerenmarkten tot hoevewinkels: er is steeds een verkooppunt bij jou in de buurt.

Ken jij nog tips voor een lekker roerei of recepten?

Laat het ons weten en post een leuke foto of video via Facebook, Twitter of Instagram met #lekkervanbijons. We zijn benieuwd!

Blijf op de hoogte van de allerlaatste nieuwtjes en zet ook onze Pinterest- of YouTube-account bij je favorieten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!