Wat is duurzaamheid?

Duurzaamheid is een breed begrip. Je kan het vanuit verschillende hoeken benaderen. De VN definieert het als ‘het voorzien in behoeften van de huidige generatie, zonder het vermogen aan te tasten om te kunnen voorzien in behoeften van de volgende generaties’. Binnen de duurzaamheidsgedachte streeft men naar een goed evenwicht tussen de zogenaamde 3 P’s: People (sociaal/maatschappelijk), Profit (economie) en Planet (ecologisch).

Duurzaamheid is een dynamisch gegeven. Veranderende maatschappelijke verwachtingen en technische en wetenschappelijke ontwikkelingen zorgen ervoor dat het begrip duurzaamheid steeds verandert. Een enge benadering ervan, bijvoorbeeld enkel vanuit het oogpunt van het milieu, kan resulteren in voorstellen die ongewenste neveneffecten kunnen hebben op het sociale en economische gebeuren.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.