Waarom past vlees in een gezonde voeding?

Vlees maakt deel uit van de voedingsdriehoek. Niet zomaar, maar omdat vlees essentiële voedingsstoffen aanbrengt die een belangrijke bijdrage leveren tot een gezonde voeding en een adequate voedingsstoffeninname. Binnen het vleesaanbod is er veel variatie gaande van zeer magere tot meer vette soorten. Mager vlees met minder vet geniet de voorkeur. Kleine porties volstaan in een gezonde voeding. Ook als je een dieet volgt, hoef je vlees niet uit de voeding te schrappen. In geval van twijfel, overleg met een diëtist over de mogelijkheden.

 

Referentie:
Vlaams Instituut Gezond Leven - www.gezondleven.be  

 

Bekijk alle veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.