Kalfskotelet met saus van geroosterde tomaat © The Messy Chef

Waarom The Messy Chef Jelle gek is op kalfsvlees van bij ons

Fricassee en osso buco smaken altijd, maar met kalfsvlees van hier kan je nog veel kanten op in de keuken. Dat weet ook Jelle Beeckman. Deze 33-jarige hobbykok - ook gekend als The Messy Chef - heeft een eigen foodblog, schreef 2 kookboeken en is regelmatig te zien en te horen als chef op Njam tv en Radio 2.

Kortom, Jelle weet wat lekker is. Toen we hem vroegen naar z’n favoriete kalfsvleesgerechten hoefde hij niet lang na te denken.

Jelle-Beeckman © The Messy Chef

Goede jeugdherinneringen aan kalfsvlees

“Ik ben al heel m’n leven lang fan van kalfsvlees. Het biedt heel wat mooie en magere stukjes vlees die je makkelijk kan bereiden. Met kalfsschenkel kook ik supergraag. Maar voor een toast met krokant gebakken kalfszwezeriken en een bruin biertje erbij, mag je me ook altijd bellen”, lacht Jelle.

“Kalfsvlees brengt me zo terug naar m’n kindertijd en jeugd. De schnitzels die m’n grootmoeder maakte... Mmm, ik krijg er onmiddellijk het water van in de mond. Weet je, ik heb zelf 2 jonge kinderen en probeer hen ook de liefde voor lekker eten met de paplepel in te geven. Zelf koken en zien koken zorgt ervoor dat je ingrediënten en de herkomst ervan meer leert appreciëren. Mijn dochtertje helpt graag mee in de keuken. Samen koken met je kinderen geeft ze meer zin om nieuwe smaken te proeven. Daar ben ik absoluut van overtuigd.”

Verrassende combinaties met kalfsvlees

Jelle pakt graag uit met originele combinaties. Om er eentje te noemen: kalfsschenkel met bloedsinaasappel. “Klinkt zalig toch? Het zijn die speciale toetsen die een gerecht naar een hoger niveau kunnen tillen. Bij een kalfsschenkel, die toch wat langer moet garen, voeg ik altijd extra smaakmakers toe. Het vlees neemt alle aroma’s op. Bloedappelsienen hebben een lekker zuurtje en geven tegelijkertijd ook een bepaalde zoetheid aan een bereiding. Doe er dan nog wat steranijs en kruidnagel bij en je serveert een gerecht dat bomvol smaak zit én niet al te veel calorieën bevat. Ik hoef zelf geen calorieën te tellen, maar het is mooi meegenomen.”

Zin om Jelle z’n recept voor kalfsschenkel met bloedappelsien te testen? Of probeer je liever zijn kalfsgehaktballetjes met dipsaus of kalfskotelet met saus van geroosterde tomaat? Aan jou de keuze!

Kalfsgehaktballetjes met dipsaus © The Messy Chef

Ook gek op kalfsvlees?

Maakt jij een van de kalfsvleesrecepten van Lekkervanbijons.be of een van Jelle? Laat het dan zeker weten via onze Facebook-pagina, op Twitter of via een leuke foto of video op Instagram met #lekkervanbijons!

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op Pinterest, YouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Tip: voor bijna alle ingrediënten die in onze recepten gebruikt worden, vind je in de winkel even lekkere bioversies. Of koop je liever rechtstreeks bij de boer? Ook dat kan. Bekijk hier alle verkooppunten in je buurt.

 

© beelden: Jelle Beeckman - The Messy Chef