Hoeveel vlees eet de gemiddelde Belg?

Het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV) voerde in 2014-2015 een voedselconsumptiepeiling uit onder de Belgische bevolking (3-64 jaar). Daaruit blijkt dat de doorsnee Belg gemiddeld 111 g vlees (inclusief gevogelte en vleeswaren) per dag eet. Vrouwen eten gemiddeld minder vlees dan mannen (respectievelijk 88 g per dag en 132 g per dag). Het aandeel hierin van vers vlees bedraagt gemiddeld 48 g (36 g bij vrouwen en 57 g bij mannen).

Volgens marktonderzoek van GfK Panel Services Belgium, dat jaarlijks het thuisverbruik van o.a. vlees meet, is over de periode 2005-2017 een evolutie naar vleesmindering zichtbaar. Vanuit nutritioneel oogpunt eet de gemiddelde Belg vandaag nog iets te veel vlees. Daarom wordt aangeraden om vlees af te wisselen met vis, eieren, peulvruchten of ander plantaardige vervangproducten.

 

Referentie:
Lebacq T. Vlees, vis, eieren en vervangproducten. In: Bel S, Tafforeau J (ed.). Voedselconsumptiepeiling 2014-2015. Rapport 4. WIV-ISP, Brussel, 2016 - https://fcs.wiv-isp.be/nl/

 

Bekijk alle veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.