Hoe bereid je vlees op een veilige en hygiënische manier?

  • Was je handen goed voor én na contact met voedsel. 
  • Houd rauwe en bereide producten steeds uit mekaars buurt. 
  • Snijd groenten en vlees niet op dezelfde plank of met hetzelfde mes zonder deze eerst grondig te reinigen. Leg bereid vlees ook nooit terug op het bord waar het rauw op heeft gelegen. 
  • Let er op dat het vlees voldoende wordt verhit tijdens de bereiding. Vooral vleesproducten waarbij het vleesoppervlak ook aan de binnenkant terechtkomt, zoals een rollade of gehakt, moeten door en door verhit worden. Kip en kalkoen moet je tot op het been garen. Een biefstuk daarentegen kan wel saignant worden opgediend. Jonge kinderen, zwangere vrouwen, ouderen en personen met een verminderde weerstand vermijden best rauw en halfdoorbakken gemalen vlees. 
  • Roer vleesproducten die je in de microgolfoven bereidt regelmatig om. De warmte verspreidt zich immers niet gelijkmatig doorheen het voedsel. 

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.