Haven in Zeebrugge met zonsopgang. Verschillende visserboten in de haven tijdens het blauwe uur en stralende zon.

‘Zee van Smaak’: 53 kustchefs gaan creatief aan de slag met vis van bij ons

Met een nieuwe actie rond ‘Zee van Smaak’ zet provinciebedrijf Westtoer al het lekkers uit de Noordzee in de schijnwerpers. Van 15 oktober tot 15 november 2021 geven 53 kustchefs gerechten met diverse lokale vissoorten een hoofdrol op hun kaart. Ontdek hieronder in welke restaurants je terecht kan.

Visser op het strand - © Westtoer

Zee van Smaak steunt de Belgische vissers

Het centrale thema van de actie is ‘Van boord tot bord’. De Provincie West-Vlaanderen, Westtoer en hun partners willen hiermee de streekgastronomie verbinden met de duurzame Noordzeevis, vooral gevangen door Belgische vissers. De visserij, de Belgische vissers en de Noordzeegastronomie maken immers deel uit van het DNA van onze kust.

53 chefs brengen de lekkerste seizoensvis op je bord

Van 15 oktober tot 15 november kan je in 53 restaurants aan onze kust proeven van de ‘Zee van Smaak’. De chefs gaan nog meer dan anders aan de slag met dagverse vis, schaal- en schelpdieren van bij ons. Tip: reserveren is aangeraden. Alle restaurants en het Zee-van-Smaak-gerecht dat ze serveren staan vermeld op www.dekust.be/zeevansmaak.

De chefs en de vissers hebben trouwens allemaal fantastische verhalen te vertellen over hun passie voor de zee en hun streek. Je kan die verhalen gedurende de ‘Zee van Smaak’-actie ontdekken bij de deelnemende restaurants, maar wij hebben er voor jou al twee in primeur. Een cameraploeg volgde vader Steve Savels en zoon Jason, een vissersfamilie uit Heist. De broers Ian en Angus Wittevrongel uit Koksijde vertellen over hun dagelijks leven waarin de zee nog altijd een grote rol speelt.

Plan jij binnenkort een uitstapje naar onze kust? Ga zeker eens langs bij een van de deelnemende restaurants en post een leuke foto of video met #lekkervanbijons op Facebook, Instagram of Twitter.

Benieuwd naar de laatste culinaire tips en video’s? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op YouTube of Pinterest.

Beeldmateriaal

Beeld met visser op strand en video's: © Westtoer