Krab

Krab

Cancer pagurus

FR: tourteau, crabe, UK: crab, edible crab

Noordzeekrab is gemiddeld 20 cm in doorsnede tot maximaal 30 cm. Hij weegt tussen de 500 g en 1 kg. Het pantser is bruinrood en de scharen zijn donker, symmetrisch en glad.

Wist je dat krabben hun harde pantser meermaals vervangen tot ze volgroeid zijn? Ze kruipen dan uit hun oude pantser, waarna ze snel veel water opnemen. Hierdoor zetten ze flink uit. Na een paar dagen hebben ze een nieuw pantser aangemaakt dat perfect om hun grotere lijf past. Jonge krabben vervellen bijna elke maand, oudere maar één keer per jaar.

De Noordzeekrab woont erg verspreid, en zeker niet alleen in de Noordzee, maar ook in de Atlantische Oceaan van Noorwegen tot Portugal. In de Noordzee en het Engels Kanaal zijn ze wel massaal te vinden.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.