Een groot, diep bord met onderaan spaghetti en daarbovenop een cannelloni van een roggefilet en kruiden.

Visgerechten met een exotische twist

Een Oostends vispannetje, zeetong meunière, roggevleugels met kappertjes… Stuk voor stuk verrukkelijke klassiekers uit de Vlaamse keuken. Vis die onze vissers aan land brengen past ook perfect in gerechten met een buitenlandse toets. Met deze visgerechten voel je je zo op vakantie!

Deze 10 visrecepten nemen je mee op wereldtournee

Onze seizoensvissen konden proeven van de zuiderse, Aziatische en Arabische keuken en dat leverde 10 fantastische recepten op.

  • Pollak: een kabeljauwachtige met fijn en gelaagd vlees, minder gekend dan de kabeljauw maar wel even smakelijk. Onze Indische curry met pollak is een echte smaakbom.
  • Zeebarbeel: een zeer verfijnde vissoort die erg goed past in zuiders geïnspireerde gerechten. Voor een optimale smaak koop je best de filets met vel. Het kleurt bovendien prachtig in de pan. Zo gezegd, zo gedaan: onze risotto met paddenstoelen en zeebarbeel en zeebarbeel op z’n zuiders zijn om je vingers en duimen bij af te likken.

  • Zeewolf: het visvlees is wit en stevig van structuur. Zeewolf komt goed tot zijn recht gebakken en op de grill. Met een saltimboca van zeewolf met een rucolaslaatje zit je zo in Italië.
  • Onder het motto ‘van alles een beetje’: vispapillote ‘bouillabaisse’ = twee vliegen in één klap. Deze topper uit de Franse keuken maakten we klaar op de barbecue.