Gebakken zeeduivel op een bedje van courgetti en kerstomaatjes in rode en gele kleuren. Het bordje werd afgewerkt met verse basilicumblaadjes en schijfjes citroen.

Snelle recepten met vis voor drukke weekavonden

Zoek je visgerechten die snel klaar zijn? Zoek niet verder, we verzamelden hier voor jou tips en makkelijke recepten met vis van bij ons. Je zal zien: om vis klaar te maken hoef je geen zeeën van tijd te hebben. Deze gerechten zijn het bewijs!

Gemakkelijke visgerechten die iedereen lust

Voor snelle visgerechten moet je niet beschikken over speciale keukenapparaten of een topchef zijn. Bijvoorbeeld vis bakken in de pan of in de oven gaat vlug. Onze basistips om vis te bereiden kan je makkelijk toepassen en ook deze 3 tips delen we graag:

Rogfilet met zeekraal, kerstomaat en rucolasaus

Kies voor seizoensvis van bij ons

Of je nu zin hebt in een snelle visschotel of een snelle vissoep: kies voor seizoensvis van bij ons. Vis van het seizoen is niet alleen van de beste kwaliteit; hij is ook voordeliger voor je portemonnee want de aanvoer is hoog. Bovendien maak je met vis van bij ons een duurzame keuze: je ondersteunt de lokale economie en je beperkt je voedselkilometers. Zeg dus niet te gauw zalm en kabeljauw, ook de vis die onze vissers vangen is wauw!

Maak het jezelf gemakkelijk met de bijgerechten

Niet alleen de viskeuze is belangrijk. Denk in functie van het totale gerecht, de bijgerechten dus. Weinig tijd om groenten te bereiden? Kies voor een (kant-en-klare) salade. Aardappelen bijvoorbeeld kan je snel koken, wokken of stomen. Een puree of stoemp is zo gemaakt. Of verwerk alle ingrediënten in een oven- of eenpansgerecht. Bij ons recept voor pladijsspiesjes stoom je de vis afzonderlijk, maar het is perfect mogelijk om het volledige gerecht in een ovenschaal in de oven te bereiden.

Probeerde je een van onze snelle visgerechten?

Of heb je nog tips voor gemakkelijke visgerechten? Laat het zeker weten via Facebook, Instagram of Twitter en post een foto of video met #lekkervanbijons. Wil je op de hoogte blijven van de laatste culinaire weetjes? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op YouTube of Pinterest.