Zeeduivel met kerstomaatjes en courgetti

Snelle recepten met vis voor drukke weekavonden

Zoek je visgerechten die snel klaar zijn? Zoek niet verder, we verzamelden hier voor jou tips en makkelijke recepten met vis van bij ons. Je zal zien: om vis klaar te maken hoef je geen zeeën van tijd te hebben. Deze gerechten zijn het bewijs!

Gemakkelijke visgerechten die iedereen lust

Voor snelle visgerechten moet je niet beschikken over speciale keukenapparaten of een topchef zijn. Bijvoorbeeld vis bakken in de pan of in de oven gaat vlug. Onze basistips om vis te bereiden kan je makkelijk toepassen en ook deze 3 tips delen we graag:

Rogfilet met zeekraal, kerstomaat en rucolasaus

Kies voor seizoensvis van bij ons

Of je nu zin hebt in een snelle visschotel of een snelle vissoep: kies voor seizoensvis van bij ons. Vis van het seizoen is niet alleen van de beste kwaliteit; hij is ook voordeliger voor je portemonnee want de aanvoer is hoog. Bovendien maak je met vis van bij ons een duurzame keuze: je ondersteunt de lokale economie en je beperkt je voedselkilometers. Zeg dus niet te gauw zalm en kabeljauw, ook de vis die onze vissers vangen is wauw!

Maak het jezelf gemakkelijk met de bijgerechten

Niet alleen de viskeuze is belangrijk. Denk in functie van het totale gerecht, de bijgerechten dus. Weinig tijd om groenten te bereiden? Kies voor een (kant-en-klare) salade. Aardappelen bijvoorbeeld kan je snel koken, wokken of stomen. Een puree of stoemp is zo gemaakt. Of verwerk alle ingrediënten in een oven- of eenpansgerecht. Bij ons recept voor pladijsspiesjes stoom je de vis afzonderlijk, maar het is perfect mogelijk om het volledige gerecht in een ovenschaal in de oven te bereiden.

Kook gezellig samen

Hoezeer je ook van koken houdt, op een weekavond wil je vlug aan tafel zitten, toch? Vele handen maken licht werk. Laat je helpen door je partner of kinderen of nodig een vriend(in) uit. Eten er kinderen mee? Kies voor visrecepten die ook kindvriendelijk zijn. Tegen een stukje vis met frietjes of een smeuïge puree zegt niemand nee. Samen de voorbereiding doen en koken is voor kinderen een leuke manier om nieuwe smaken en ingrediënten te ontdekken. Wat kinderen zelf mee bereiden, zullen ze ook makkelijker proeven.

De smaak te pakken? Met deze snelle recepten met vis heb je stuk voor stuk toppers beet!

Probeerde je een van onze snelle visgerechten?

Of heb je nog tips voor gemakkelijke visgerechten? Laat het zeker weten via Facebook, Instagram of Twitter en post een foto of video met #lekkervanbijons. Wil je op de hoogte blijven van de laatste culinaire weetjes? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op YouTube of Pinterest.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.