5 redenen om rode poon te kiezen

“De perfecte vis om thuis te bereiden”

“Rode poon is allerminst een onbekende voor mij. Hij staat vaak op het menu”, vertelt Maarten Bouckaert, chef-kok van restaurant Castor*, en voordien de rechterhand van Peter Goossens in het Hof van Cleve***.

“Voor onze recepten met vis kiezen we voornamelijk bijvangst. Dat zijn vissoorten waarop niet specifiek gevist wordt, maar die wel opgehaald worden bij de vangst van andere soorten. Daar zit fantastische vis tussen, zoals schelvis, zeebarbeel, pieterman, en rode poon natuurlijk.”

“Omdat bijvangst zo onbekend is in vergelijking met bijvoorbeeld kabeljauw of tong geraakt het maar moeilijk tot in de winkel. Wij willen daar verandering in brengen. Waarom zou je dure vis invoeren als de lekkerste vis iedere dag vers gevangen wordt door onze vissers?”.

Zoek je visrecepten voor thuis, dan is rode poon een absolute topper. “Wees daar maar zeker van. Het is de perfecte vis om thuis klaar te maken.”     

5 redenen om rode poon klaar te maken

  1. Rode poon is niet te delicaat;
  2. Het is een heel erg smaakvolle vis.
  3. Je hebt er geen werk mee: je vishandelaar fileert rode poon als de beste.
  4. Rode poon is makkelijk te bereiden: er kan weinig mislopen.
  5. Rode poon brengt variatie in de keuken.

Heb jij een van onze recepten met rode poon geprobeerd? Of ken je zelf nog een lekker gerecht dat je graag met ons wilt delen? Laat het zeker weten via FacebookInstagram of Twitter met #lekkervanbijons.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.