Wedstrijd streekproduct 2019

Hét Streekproduct 2019: breng je stem uit en bepaal mee wie wint

In heel Vlaanderen is de strijd losgebarsten tussen de verschillende streekproducten. Zij dingen mee naar de titel van “Streekproduct 2019”, een wedstrijd in samenwerking met Het Laatste Nieuws en met ondersteuning van DPGmedia.

Streekproducten zitten in de lift

Streekproducten winnen jaar na jaar aan populariteit. Dat komt omdat we met z’n allen steeds meer belang hechten aan authenticiteit, aan producten en producenten met een verhaal. En laat dat nu net één van de sterke punten zijn van onze streekproducten. Wist je bijvoorbeeld dat in een 13de-eeuws troubadourlied al sprake van ‘matten' of ‘matton'? Of dat in België nog slechts 2 peperkoekfabrieken bestaan die de Belgische peperkoek maken volgens de oude traditie?

De geschiedenis en verhalen achter elk streekproduct en elke producent kon je al terugvinden op streekproduct.be. Maar ook zij die nog niet vertrouwd waren met streekproducten leren ze nu kennen via de wedstrijd “Streekproduct 2019” in samenwerking met Het Laatste Nieuws.

Streekproduct 2019: een wedstrijd in twee fasen

Het Laatste Nieuws liet het grote publiek de voorbije weken proeven van de verschillende streekproducten en hun verhalen. Daarnaast verklapten sterrenchef Luc Bellings, biersommelier Sofie Vanrafelghem en de jury van Bake Off Vlaanderen hun favoriete streekproducten.

De wedstrijd zelf verloopt in twee fasen:

  • De regionale fase: uit deze fase namen iets minder dan 150 streekproducten het tegen elkaar op. Er kwamen 16 regionale winnaars uit de bus.
  • De nationale fase: in deze fase wordt hét Streekproduct 2019 gekozen uit de 16 streekproducten uit de vorige fase. De grote winnaar wordt bekend gemaakt op 28 september.

Stem op jouw favoriet streekproduct via de app of online

Download gratis de nieuwe HLN-app op iOS of Android, ontdek alle streekproducten bij “In De Buurt” en stem op jouw favoriet! Liever niet via de app? Geen probleem! Je kan ook gewoon online stemmen.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.