Room

Gazpacho met room

Koemelk bevat vet dat na verloop van tijd bovenop onbewerkte melk komt drijven. Dat vet noemen we room. Vandaag de dag wordt melk ontroomd in een centrifuge waarbij het vet zoveel mogelijk gescheiden wordt van het vocht. Er bestaan verschillende soorten room, die elk een eigen vetpercentage bevatten.

  • Volle room bevat 35% vet
  • Slagroom bevat tussen 30 en 40% vet
  • Culinaire room bevat ongeveer 20% vet

Room wordt gebruikt in allerlei bereidingen, van zoet tot zout.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.