Zurkelstoemp met kalkoenspek en gedroogd rookvlees

4
  • 500 g kalkoenspek
  • 4 plakken gerookte kalkoenborst (charcuterie)
  • 600 g zachtkokende aardappelen
  • 500 g zurkel (gewassen en ontnerfd)
  • 100 g boter
  • 100 g rode ui
  • 2 l gezouten water
  • peper
  • zout

Leg de plakken kalkoenborst op bakpapier en zet 45 minuten in een voorverwarmde oven van 100°C.

Schil de aardappelen, snij in stukken en kook ze in gezouten water.
Voeg 10 minuten voor de aardappelen gaar zijn de zurkel toe.
Laat de helft van de boter kleuren in de pan.
Giet de aardappelen af en passeer ze door de roerzeef.
Doe er de gebruinde boter bij, kruid met zout en peper en roer goed om.

Snij het kalkoenspek in dikke plakken, strooi er peper op en bak in de pan met de rest van de boter.
Schep de zurkelstoemp op de borden, leg er een plak spek over en werk af met het gedroogde rookvlees en wat braadjus.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.