Zuiderse mignonnettes

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Zuiderse schotel van mignonnettes met broccoli en paprika. Breng op smaak met zwarte pepers en mosterd. Verzacht met verse room en dan bekom je het perfect evenwicht tussen pikant en zacht. 

Ingrediënten

  • 4 mignonnettes
  • 100 g boter
  • vers gemalen zwarte peper
  • zout
  • 750 g broccoli
  • 1 dl verse room
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels mosterd
  • 3 rode paprika's
  • 3 dl kippenbouillon
  • 1 teentje knoflook

Recept

Kook de broccoliroosjes gaar in gezouten water, giet af, laat uitlekken en pureer met de staafmixer. Voeg de eieren, room, mosterd, peper en zout toe. Schep over in 4 beboterde flanvormpjes en laat in een bain-marie 20 minuten bakken in de op 200°C voorverhitte oven.

Blancheer de in reepjes gesneden paprika's een tweetal minuten in kokend gezouten water. Stoof ze vervolgens in 20 minuten gaar in de kippenbouillon met de gepelde look. Pureer met de staafmixer, wrijf door een fijne zeef en klop er wat ijskoude boter door. Hou warm.

Bak intussen de mignonnettes gaar in de boter, kruid met peper en zout en schik op warme borden op een spiegel van paprikasaus.

Schik de broccoliflan ernaast en serveer met lintspaghetti.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.