Zuiderse mignonnettes

4
  • 4 mignonnettes
  • 100 g boter
  • vers gemalen zwarte peper
  • zout
  • 750 g broccoli
  • 1 dl verse room
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels mosterd
  • 3 rode paprika's
  • 3 dl kippenbouillon
  • 1 teentje knoflook

Kook de broccoliroosjes gaar in gezouten water, giet af, laat uitlekken en pureer met de staafmixer. Voeg de eieren, room, mosterd, peper en zout toe. Schep over in 4 beboterde flanvormpjes en laat in een bain-marie 20 minuten bakken in de op 200°C voorverhitte oven.

Blancheer de in reepjes gesneden paprika's een tweetal minuten in kokend gezouten water. Stoof ze vervolgens in 20 minuten gaar in de kippenbouillon met de gepelde look. Pureer met de staafmixer, wrijf door een fijne zeef en klop er wat ijskoude boter door. Hou warm.

Bak intussen de mignonnettes gaar in de boter, kruid met peper en zout en schik op warme borden op een spiegel van paprikasaus.

Schik de broccoliflan ernaast en serveer met lintspaghetti.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.