Zuiders gevulde boekweitpannenkoeken

Snack
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

15

Alternatief voor de klassieke pannenkoeken, gevulde boekweitpannenkoeken. Vul de pannenkoeken met olijven, pijnboompitten en kappertjes en breng op smaak met zuiderse kruiden. Lekkere originele snack waarmee je de gasten zeker en vast tevreden stelt! 

Ingrediënten

Voor 8 pannenkoeken

  • 75 g boekweitmeel
  • 75 g zelfrijzende bloem
  • 4 dl melk
  • wat bakboter
  • zout

Voor de vulling

  • 2 eetlepels rozijnen
  • 3 uien
  • 5 tomaten
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels ontpitte zwarte olijven
  • 2 eetlepels ontpitte groene olijven
  • 5 blaadjes basilicum
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • olijfolie
  • peper en zout

Recept

Zet de rozijnen in wat water te week.

Pel de uien en snijd ze in ringen.

Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de uien langzaam op een laag vuur tot ze goudbruin zijn.

Pel intussen de tomaten door ze even onder te dompelen in kokend water en er daarna het vel af te halen.

Snijd ze open, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Rooster de pijnboompitten in een droge pan.

Hak of maal de olijven.

Hak het basilicum en laat de rozijnen uitlekken.

Vermeng de uien met de tomatenblokjes, de kappertjes, de olijven, de pijnboompitten, de rozijnen en het basilicum.

Zet een grote bakpan op het vuur, wacht tot ze heet is en smelt een klein klontje bakboter in de pan.

Voeg nu een lepel pannenkoekendeeg toe.

Bak tot de bovenkant droog is, keer de pannenkoek om en bak ook de andere kant.

Ga zo door met de overige pannenkoeken.

Schep 1/8 van de vulling in een pannenkoek, klap hem toe en serveer.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.