Zomers gerechtje van zeewolf op een bedje van citroen. Serveer met enkele olijven en tomatenschijfjes en besprenkel de vis met de zelfgemaakte bouillon. Smakelijk!
Ingrediënten
- 4 zeewolffilets van elk 150 g
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 25 cl goede droge witte wijn
- 1 onbespoten citroen
- 2 tomaten
- 10 ontpitte, groene olijven
- 1 eetlepel fijngehakte platte peterselie
- olijfolie
- peper en zeezout
Recept
Snijd voor de bouillon de ui in ringen.
Laat de ui gedurende 10 minuten zacht aanstoven in wat olijfolie.
Pers de knoflook boven de ui.
Voeg de witte wijn en een even grote hoeveelheid water toe.
Breng aan de kook, peper en zout en laat 10 minuten sudderen zonder deksel.
Olie een ovenschaal in met olijfolie.
Bedek de bodem van de schotel met dun gesneden schijfjes citroen.
Leg de ingepeperde en gezouten visfilets op de citroen.
Overgiet met de bouillon, zodat de vis onderstaat.
Leg wat van de ui op de vis.
Snijd de tomaten in schijfjes en leg ze dakpansgewijs op de vis.
Hak de olijven in stukjes en strooi ze over de vis.
Zet gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven die staat afgesteld op 240°C.
Laat afkoelen en werk af met fijngehakte peterselie.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.