Zomerse zeewolf

4
  • 4 zeewolffilets van elk 150 g
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 25 cl goede droge witte wijn
  • 1 onbespoten citroen
  • 2 tomaten
  • 10 ontpitte, groene olijven
  • 1 eetlepel fijngehakte platte peterselie
  • olijfolie
  • peper en zeezout
     

Snijd voor de bouillon de ui in ringen.
Laat de ui gedurende 10 minuten zacht aanstoven in wat olijfolie.
Pers de knoflook boven de ui.
Voeg de witte wijn en een even grote hoeveelheid water toe.
Breng aan de kook, peper en zout en laat 10 minuten sudderen zonder deksel.

Olie een ovenschaal in met olijfolie.
Bedek de bodem van de schotel met dun gesneden schijfjes citroen.
Leg de ingepeperde en gezouten visfilets op de citroen.
Overgiet met de bouillon, zodat de vis onderstaat.
Leg wat van de ui op de vis.
Snijd de tomaten in schijfjes en leg ze dakpansgewijs op de vis.
Hak de olijven in stukjes en strooi ze over de vis.
Zet gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven die staat afgesteld op 240°C.

Laat afkoelen en werk af met fijngehakte peterselie.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.