Zoetzuur varkenshaasje met rabarber, jonge uitjes en puree met spekjes

4

Voor het varkenshaasje met rabarder:

Voor de pickles van jonge uitjes:

  • 1 bot jonge uitjes
  • boter
  • water
  • een snuifje suiker
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 koffielepel kurkuma
  • peper en zout

Voor de puree:

Breng voor de stroop 1 kop appelazijn aan de kook met 3 koppen suiker. Doe er de grof gesneden stukken gember bij. Laten even doorkoken.

Schil de aardappelen, snijd ze in niet te kleine stukken en stoom ze gaar.

Kruid de varkenshaasjes met peper, zout en nootmuskaat. Schroei ze rondom dicht in hete boter. Leg er grof gesneden selder, sjalot en wortelen rond om te voorkomen dat het braadvocht verbrandt. Zet de pan zo'n 20 minuten in een oven op 140°C.

Schil de rabarber en snijd de staven in stukken van ongeveer 5 cm. Leg ze in de stroop en laat zo'n 20 minuten sudderen op een heel laag vuurtje.

Snijd de jonge uitjes in stukken. Snipper het groen en houd die apart. Stoof de uitjes glazig in boter. Voeg wat suiker, peper en zout toe en blus met een scheutje water. Breng op smaak met kerriepoeder en kleur met gemalen kurkuma. Laat rustig gaar koken.

Haal het vlees uit de pan en laat het nog 10 minuten rusten.

Bak voor de puree het in stukjes gesneden spek aan in boter met het gesnipperd sjalotje. Doe er flink wat gesnipperde peterselie bij. Prak de aardappelen met een vork en doe ze in de pan met het spek. Roer goed door en breng op smaak met peper en weinig zout.

Blus de braadpan van het vlees met een scheutje wijn en water. Laat even doorkoken en werk de saus af met een klontje koude boter.

Werk de pickles van jonge uitjes af met het groen.

Schik de rabarber onderaan. Leg er mooie plakjes varkenshaas op en bedek met de uitjes. Giet er de saus over en schik er de puree naast.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.