Zoetzure kalkoen met wortel en lenteui

Thema
Wok
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

20

Wokschotel van kalkoenfilet met wortelen. Voeg er kruiden aan toe voor een sterkere smaak en dresseer met zoetzure saus. Eenvoudig en snel gereed! 

Ingrediënten

  • 500 g kalkoenfilet
  • 1/2 tl 5-kruidenpoeder
  • wortelen
  • 1 ei
  • 1 el suiker
  • 5 el arachideolie
  • 4 el ketchup
  • 2 el azijn
  • 1 bussel lente-uitjes
  • peper
  • zout
     

Recept

Snij het vlees met een fileermes in fijne plakjes en kruid met het 5-kruidenpoeder.

Zet de wok op een hoog vuur en doe er 3 el arachideolie in.

Wok de kalkoen kort tot hij gaar is en hou apart.

Maak de wortelen schoon, snij ze in schijfjes en doe ze in de wok met peper en zout.

Meng de rest van de olie, het ei, suiker, azijn en ketchup en giet dit bij de wortelen.

Maak de lente-ui schoon en snij in fijne ringen.

Schik eerst de wortelen op een schotel, leg de kalkoen er bovenop, lepel er saus uit de wok over en werk af met de lenteui.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.