Zoetzure kalkoen met wortel en lenteui

4
20
  • 500 g kalkoenfilet
  • 1/2 tl 5-kruidenpoeder
  • wortelen
  • 1 ei
  • 1 el suiker
  • 5 el arachideolie
  • 4 el ketchup
  • 2 el azijn
  • 1 bussel lente-uitjes
  • peper
  • zout
     

Snij het vlees met een fileermes in fijne plakjes en kruid met het 5-kruidenpoeder.
Zet de wok op een hoog vuur en doe er 3 el arachideolie in.
Wok de kalkoen kort tot hij gaar is en hou apart.

Maak de wortelen schoon, snij ze in schijfjes en doe ze in de wok met peper en zout.
Meng de rest van de olie, het ei, suiker, azijn en ketchup en giet dit bij de wortelen.
Maak de lente-ui schoon en snij in fijne ringen.

Schik eerst de wortelen op een schotel, leg de kalkoen er bovenop, lepel er saus uit de wok over en werk af met de lenteui.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.