Zoete couscous met gekarameliseerde krieken

Claudia Allemeersch
6
20
  • 200 g ingelegde kersen
  • 160 g couscous
  • 160 ml water
  • 60 + 40 g suiker
  • 60 g boter
  • snuifje kaneelpoeder
  • 1 onbehandelde citroen

Breng het water aan de kook in een steelpannetje met 60 g suiker. Voeg hieraan de in zeer fijne reepjes gesneden citroenschil toe, alsook het kaneelpoeder. Laat alles 1 minuut koken.

Zeef de siroop.

Doe de couscous in een lage schotel en giet er de hete siroop over. Dek af met plasticfolie. Laat 10 minuten rusten. Hou de citroenreepjes apart.

Verwijder de folie en maak de couscous los met twee vorken.

Verhit de rest van de suiker met de boter in een pan en laat de suiker karameliseren. Voeg er de uitgelekte kersen aan toe en bak ze ongeveer 1 minuut mee.

Dresseer de couscous in een ringetje, schik er de kersen bovenop en giet rondom de karamel. Werk af met de gekonfijte citroenschil.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.