Zoete aardappelbeignets

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

20

Beignets gemaakt van aardappelen. Mix van hartig en zoet op zijn best!

Ingrediënten

  • 10 middelgrote bloemige aardappelen 
  • 4 kopjes rozijntjes 
  • 2 kopjes kristalsuiker 
  • 1 kopje bloemsuiker 
  • 1 citroen 
  • 3 eieren 
  • bloem voor de aardappelballetjes
  • eetlepel zonnebloempitolie

Recept

Schil de aardappelen en kook ze gaar (kan ook in de microgolfoven).  Maak puree van de aardappelen.  Voeg de eigelen, de geklopte eiwitten, de rozijntjes, de geraspte citroenschil, het citroensap en de kristalsuiker toe.

Maak er balletjes van en rol ze in de bloem. Verhit de olie in een pan en bak de balletjes.  Droog ze af met keukenpapier.

Bestrooi ze met bloemsuiker en dien warm op.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.