Zelfgemaakte vissticks van wijting en aardappelpuree

Broodje kaas
4
45

Voor de vissticks:

  • 1 stuk wijting (vis)
  • een bordje bloem
  • een bordje eiwit
  • een bordje paneermeel

Voor de puree:

  • 1 kg aardappelen
  • 2 eieren
  • 150 gram boter
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 2 dl karnemelk

Voor de afwerking:

Je kunt ook andere vissoorten gebruiken om visstick mee te maken. Zorg ervoor dat je een stevige vis uitkiest, anders valt hij uit elkaar bij het bakken.
Snijd voor de vissticks de vis in stukken (ongeveer de grootte van een visstick).
Paneer de vis: leg de vis in een bordje met bloem, daarna in een bord met eiwit en als laatste in een bord met paneermeel.
Bak de vissticks in de pan.
 
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
Doe de aardappelen in een kookpot en giet er water bij. De aardappelen mogen net onder water staan. Doe er wat zout bij.
Laat de aardappelen koken tot ze gaar zijn en giet ze daarna af.
Plet de aardappelen met een stamper en doe het ei, de boter en de karnemelk erbij. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Goed stampen tot alles gemengd is.
 
Maak een slaatje van sla en tomaten die je in een apart kommetje opdient bij het gerecht.
Serveer met de tartaarsaus.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.