Zelfgemaakte hamburger op een stuk gegrild brood, geserveerd met gemengde sla

4
(15) 30
  • 400 g rundergehakt
  • 4 stukken zongedroogde tomaat (niet-gemarineerd)
  • 1 tomaat
  • 1 sjalot
  • 1 knoflookteentje
  • olijfolie
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 2 eetlepels broodkruim
  • 4 stukken stokbrood
  • boter
  • gemengde salade
  • zuiderse dressing
     

Ontvel en ontpit de tomaat en snijd ze in blokjes. Hak de sjalot, knoflook en zongedroogde tomaten fijn en stoof ze in olijfolie.

Meng het vlees met de tomatenblokjes, broodkruim, het uienmengsel en de gehakte peterselie. Breng op smaak met zout en peper.

Vorm hamburgers van het vlees en bak ze in boter.

Rooster de stukken stokbrood onder de grill, schik er de hamburgers op en garneer met de salade. Werk af met de dressing.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.