Zelfgemaakte hamburger op een stuk gegrild brood, geserveerd met gemengde sla

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 30

Verras iedereen aan tafel met je zelfgemaakte hamburger van rundergehakt en tomaten. Breng op smaak met enkele kruiden en vervolledig met een lekkere zuiderse dressing. 

Ingrediënten

  • 400 g rundergehakt
  • 4 stukken zongedroogde tomaat (niet-gemarineerd)
  • 1 tomaat
  • 1 sjalot
  • 1 knoflookteentje
  • olijfolie
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 2 eetlepels broodkruim
  • 4 stukken stokbrood
  • boter
  • gemengde salade
  • zuiderse dressing
     

Recept

Ontvel en ontpit de tomaat en snijd ze in blokjes. Hak de sjalot, knoflook en zongedroogde tomaten fijn en stoof ze in olijfolie.

Meng het vlees met de tomatenblokjes, broodkruim, het uienmengsel en de gehakte peterselie. Breng op smaak met zout en peper.

Vorm hamburgers van het vlees en bak ze in boter.

Rooster de stukken stokbrood onder de grill, schik er de hamburgers op en garneer met de salade. Werk af met de dressing.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.