Zeewolf met asperges en Brugge Prior

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

25

Zeewolf op een bedje van asperges besprinkelt met een kaassaus van Brugge Prior. Heerlijk en past bij elk seizoen! 

Ingrediënten

  • 250 g Brugge Prior geraspt
  • 800 g zeewolf
  • 1 l visbouillon
  • 1 citroen
  • ½ kg asperges
  • peper en zout
  • 50 g Brugge boter
  • 1 glas droge witte wijn

Recept

Spoel de zeewolf af onder stromend  water en dep droog met keukenrol, besprenkel met citroen.

Kook de asperges beetgaar.

Breng de visbouillon aan de kook en pocheer de vis in de visbouillon. Leg dan de vis uitgelekt op een voorverwarmd bord.

Zeef de bouillon en voeg de witte wijn eraan toe laat inkoken tot je nog 1/3 hebt van het volume.

Dan klop je de boter en de kaas door de bouillon roeren en bij kruiden met peper en zout.

Schik naast de vis de asperges op het bord en overgiet weelderig met de saus.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.