Zeewolf à la nage

Foodpairing
Partner

Foodpairing

Soep
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Zeewolf bevat heel wat groene aroma’s, maar past ook perfect bij watermeloen, komkommer, meloen, tomaat, rode paprika, rode biet, asperges, groene en zwarte thee.

Ingrediënten

  • 4 à 500 g zeewolffilet
  • 8 à 10 kleine aardappelen
  • saffraan
  • 1 wortel, fijn versneden
  • 1 prei, fijn versneden
  • 1 selderstengel, fijn versneden
  • 20 kleine, dunne groene asperges, doormidden gesneden
  • 5 dl bouillon naar keuze: visfumet, bouillon zwemkrabben, fumet van langoustines
  • boter om te stoven
  • peper en zout
  • facultatief: kervel en/of peterselie, fijngesneden

 

Recept

Snijd de zeewolffilet in de gewenste stukken.

Was de aardappelen en snijd in 4. Breng water met wat saffraan en zout aan de kook. Kook de aardappelen gaar in het water. Giet af en houd warm.

Verhit een klontje boter in een pot, voeg wortel en selder toe en stoof kort. Voeg prei toe en stoof kort. Kruid met peper en zout. 

Bevochtig met bouillon en voeg de asperges toe. Breng aan de kook. Kook de groenten beetgaar. Haal van het vuur. 

Kruid de stukken zeewolf en voeg toe aan de bouillon. Gaar de vis. Doordat de bouillon niet kookt, blijft de vis sappiger.

Voeg de aardappelen toe. Kruid af naar smaak. Werk eventueel af met fijngesneden peterselie of kervel. Serveer onmiddellijk.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.