Zeetongfilets met witbier

4

Kook de schoongemaakte groene asperges ongeveer 7 minuten in gezouten water tot ze beetgaar zijn.
Spoel onder koud water tot de asperges volledig afgekoeld zijn.
Rol de tongfilets op tot rolletjes.
Let er wel op dat de blinkende zijde van de filets zich aan de binnenkant van het rolletje bevinden.
Laat een klontje boter uitsmelten in een pot waarin de tongrolletjes precies naast elkaar passen.
Voeg de gehakte sjalot toe en laat zachtjes fruiten gedurende 4 minuten.

Giet het bier in de pot en breng aan de kook.
Leg de tongrolletjes naast elkaar in het sop.
Laat opnieuw even aan de kook komen.
Zet de pot zonder deksel gedurende 12 minuten in de voorverwarmde oven die staat afgesteld op 220°C.
Haal de pot uit de oven en schep er de rolletjes uit.
Hou ze even bij in de uitgedoofde oven met de deur op een kier.
Laat de saus in de pot op hoog vuur inkoken tot een derde van de inhoud is verdampt.
Peper en zout.

Bak ondertussen de groene asperges even in een pan in wat boter.
Meng met een garde de eierdooier en de room.
Haal de saus van het vuur.
Voeg een klontje boter toe.
Klop met de garde.
Laat de room met eierdooier in de saus vloeien. Klop.
Verwarm de saus al roerend nog een paar minuten maar laat absoluut niet aan de kook komen.

Overgiet de tongrolletjes met de saus en serveer met de groene asperges.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.