Zeeduivelstaart met zuiderse aardappelpuree, artisjokken en tapenade

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 8 kleine zeeduivelstaarten
  • 4 kleine artisjokken
  • 2 tomaten
  • 3 el oregano
  • 1 citroen
  • 2 dl olijfolie
  • 2 el tapenade
  • peper en zout

Maak de zeeduivelstaarten schoon, spoel onder stromend water en dep droog.

Kook de geschilde aardappelen in ruim gezouten water, giet af en laat kort drogen.

Ontvel en ontpit de tomaten. Snijd in blokjes.

Hak de oregano fijn. Voeg 1/3 van de olijfolie en de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout.

Schil de artisjokken zorgvuldig en kook ze al dente in gezouten water met citroensap. Spoel onder koud water en snijd overlangs in twee.

Bak de zeeduivelstaarten in 1/3 van de olijfolie en kruid met peper en zout.

Schroei de artisjokken in olijfolie.

Serveer de vis op warme borden, lepel er de puree langs en garneer met de artisjokken en de tapenade. Werk af met een lepeltje olijfolie.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.