Zeeduivel op hazelnoten gebakken, butternutpuree, bospaddenstoelen en linzen

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

Winterse schotel van zeeduivel omringd met hazelnoten, bospaddenstoelen en butternutpuree. Heerlijk en ideaal voor de grote honger! 

Ingrediënten

  • 2 stuks zeeduivel op de graat van 500 g per stuk (gekuist en goed ontvliesd)
  • 100 g gemalen hazelnoten
  • 100 g boter 

Butternutpuree:

  • 1 butternut pompoen
  • 1/2 ui
  • curry
  • chili
  • peper en zout

Garnituur:

  • 200 g bospaddenstoelen
  • olijfolie
  • 200 g gekookte linzen
  • vinaigrette
  • 50 g hazelnoten

Recept

Snijd voor de butternutpuree de ui fijn en de butternut in blokjes. Laat zacht garen met curry, chili, peper en zout, tot de butternut zacht is en het vocht grotendeels verdampt is. Glad pureren.

Kleur de zeeduivelstaarten in bruisende boter. Schik ze in een ovenschotel en verdeel er 100 g boter over. Laat kort (5 min.) verder garen in de oven op 180°C. Goed overgieten met gesmolten boter. Haal uit de oven en laat afgedekt ongeveer 15 minuten rusten. Fileer de zeeduivel, leg de graatkant in gemalen hazelnoten en bak kort terug aan.

Stoof de bospaddenstoelen in olijfolie en meng de linzen met de vinaigrette.

Leg de zeeduivel op het bord en lepel er wat bruine boter van de ovenschotel over. Schik de butternutpuree, bospaddenstoelen en linzen ernaast. Werk af met en enkele hazelnoten.

Recept Stijn Bauwens

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.