Zeeduivel met truffel en sint-jakobsvrucht

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

Fraai gerechtje van zeeduivel met Sint-Jakobsvruchten. Voeg er truffel aan toe voor een verfijnde smaak en werk af met een sausje van champignon. 

Ingrediënten

Melk van champignons:

Recept

Stoof de champignons in een pan met een beetje olijfolie. Laat ze goed donker kleuren en laat ze uitlekken op keukenpapier. Werp ze in een kookpot, voeg de melk toe, sluit de pot af met plastic folie en laat koken. Laat het geheel 20 minuten doordrenkt worden en passeer alles door een puntzeef. Voeg een beetje water en peper en zout toe. Warm vlak voor het opdienen nog even op.

Snijd Sint-Jakobsvruchten doormidden op een dikte van 3 mm. Bestrijk de zeeduivel met geklaarde boter, kruid met peper en zout en stapel vervolgens afwisselend een sint-Jakobsvrucht en een plakje truffel op de filet. Stoom 4 à 5 minuten op 92 °C of gaar 3 à 4 minuten op bakpapier in de oven en dien op met melk van champignons.

Recept Christophe Hardiquest

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.