Zeeduivel met knolselderpuree en linzen

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Zeeduivel op een bedje van knolselderpuree besprenkelt met linzen. Lekker gerechtje dat ideaal is tijdens de koude winterdagen. 

Ingrediënten

Recept

Schil de knolselder en snijd in gelijke stukken. Kook gaar in 4 dl groentebouillon. Mix de knolselder met zijn kookvocht tot een gladde puree. Breng op smaak met olijfolie en zout.

Versnipper de ui en stoof glazig in olijfolie. Spoel de linzen grondig in koud water. Voeg de linzen bij de ui, giet er 6 dl groentebouillon bij en laat langzaam, zonder deksel, garen.

Ontvlies de zeeduivelfilets grondig. Stoom ze gaar, versnijd in 12 gelijke stukken. Kruid met zout.

Smeer de puree uit op het bord, schik 3 keer de linzen met de zeeduivel erop.

Werk af met versneden bieslook.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.