Zeeduivel op een bedje van knolselderpuree besprenkelt met linzen. Lekker gerechtje dat ideaal is tijdens de koude winterdagen.
Ingrediënten
- 600 g zeeduivelfilets
- 500 g knolselder
- 100 g groene Du Puy linzen
- 10 dl groentebouillon
- 1 ui
- olijfolie
- bieslook
- zout
Recept
Schil de knolselder en snijd in gelijke stukken. Kook gaar in 4 dl groentebouillon. Mix de knolselder met zijn kookvocht tot een gladde puree. Breng op smaak met olijfolie en zout.
Versnipper de ui en stoof glazig in olijfolie. Spoel de linzen grondig in koud water. Voeg de linzen bij de ui, giet er 6 dl groentebouillon bij en laat langzaam, zonder deksel, garen.
Ontvlies de zeeduivelfilets grondig. Stoom ze gaar, versnijd in 12 gelijke stukken. Kruid met zout.
Smeer de puree uit op het bord, schik 3 keer de linzen met de zeeduivel erop.
Werk af met versneden bieslook.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.