Start to cook

Zeeduivel met gekookte ham, witloof en dragon

Hoofdgerecht
Verrassend met witloof
4
30

Snijd de zeeduivelstaarten in 8 gelijke delen.

Hak de ham in reepjes van dezelfde breedte als de zeeduivelstukken. Wikkel de ham rond de vis en prik vast met een cocktailprikker.

Schrob de aardappelen schoon en kook ze ¾ gaar in gezouten water. Maak de witloofstronkjes schoon, snijd er het hart uit, en zet op in een ruime pan met 1/3 van de boter en een scheut water. Laat sudderen onder gesloten deksel en kruid met zout en een snuifje peper. Haal het witloof uit de pan en blus met witbier.

Laat voor de helft inkoken, voeg de room toe en laat opnieuw inkoken tot een lichtgebonden saus. Mix de saus schuimig en voeg er de flinterdun gesneden dragonblaadjes bij. Breng op smaak met zout en peper.

Bak de aardappelen in 1/3 van de boter en strooi er de tijmtakjes over. Bak de zeeduivel’hammetjes’ in de resterende boter en kruid met zout en peper.

Schik de vis centraal op de borden, de aardappelen en witloof erlangs en nappeer met de saus.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.