Zeeduivel ingekerfd met laurier en een lauw linzenslaatje

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Stijlvolle schotel van zeeduivel met gekookte linzen en een salade van wortelen. Lekker fris! 

Ingrediënten

Zeeduivel:

  • 120 g zeeduivel per persoon
  • 5 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • 2 teentjes look
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Gekookte linzen:

  • 200 g groene linzen
  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • 1 stuk prei
  • 2 stengels selder
  • 1 laurierblaadje
  • 3 teentjes geplette look
  • 1 scheutje room

Salade:

  • 2 wortelen
  • 2 stengels selder
  • 1 ui
  • 1 sjalot
  • 40 g mayonaise
  • 15 g gekonfijte of gedroogde tomaat
  • 3 g bieslook
  • 15 g truffel-sap
  • 5 g truffelolie
  • 2 g witte balsamicoazijn
  • 2 g sherryazijn
  • 6 g citroensap
  • 3 g fijn zout
  • 20 g ingekookt linzen-sap

Recept

Snij de groenten in grove stukken. Kook de linzen met de bouquet marmite in een grote pot water gedurende 20 minuten. Laat ze vervolgens afkoelen in hun kookvocht. Laat de linzen uitlekken en kook het linzenvocht in met een beetje room totdat het sap mooi gebonden is.

Schil de wortelen, selder, ui en sjalot en snij ze in fijne blokjes (brunoise). Laat ze 2 à 3 minuten zweten op een zacht vuurtje en zet even aan de kant. Snij de bieslook en de gedroogde tomaat in fijne stukjes.

Meng ze samen met de gekookte linzen, de groentenbrunoise en de andere ingrediënten voor de salade. Bewaar op kamertemperatuur.

Maak inkervingen in de zeeduivelfilet zodat je er gemakkelijk de laurierblaadjes in kan schuiven. Breng op smaak met peper, zout en olijfolie. Gril de filets op de barbecue of in een grillpan en voeg de tijm en de look toe. Laat nog 3 minuten garen in een oven. Laat 2 minuten rusten en dien de vis op samen met de linzensalade.

Recept Christophe Hardiquest

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.