
Zeeduivel in een jasje van zeewier met bieslookolie
Een lust voor het oog én voor de mond. Dit gerechtje van zeeduivel is het ideale gerecht voor op het feestmenu.
Ingrediënten
Zeeduivel:
- 140 g zeeduivelfilet per persoon
- 4 vellen zeewier (nori)
- 2 eetlepels algentapenade
- peper en zout
Bieslookolie:
- 60 g bieslook
- 200 g druivenpitolie
Algentapenade:
- 40 g zeesla
- 10 g zeewier (nori)
- 8 g gember
- 45 g sushi-su
- 15 g tamari
- 13 g olijfolie
Facultatief:
- kreeftenmerg
- king krab
Recept
Kook de olie op 110°C. Snijd de bieslook in stukken en voeg ze toe aan de olie. Laat afkoelen en mix zeer grondig. Passeer door een handdoek of een fijne filter.
Ontzout voor de algentapenade de zeesla in een grote spoelbak met water. Mix de zeewier in een blender tot poedervorm. Snijd de gember heel fijn, laat de zeesla uitlekken en snijd ook heel fijn. Meng alle ingrediënten samen in een kom totdat je een homogene massa krijgt.
Kruid elke zeeduivelfilet met zout en peper en smeer er tapenade bovenop. Rol elke filet in een stuk zeewier en bak 3 minuten zachtjes in een pan met olijfolie. Laat rusten. Snijd in schijfjes en dien op met bieslookolie, versneden king krab en een beetje kreeftenmerg.
Recept Christophe Hardiquest
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.