Zeeduivel in een jasje van zeewier met bieslookolie

Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

Zeeduivel:

  • 140 g zeeduivelfilet per persoon
  • 4 vellen zeewier (nori)
  • 2 eetlepels algentapenade
  • peper en zout

Bieslookolie:

  • 60 g bieslook
  • 200 g druivenpitolie

Algentapenade:

  • 40 g zeesla
  • 10 g zeewier (nori)
  • 8 g gember
  • 45 g sushi-su
  • 15 g tamari
  • 13 g olijfolie

Facultatief:

  • kreeftenmerg
  • king krab

Deze aziatische aroma’s gaan de zeeduivel perfect af.

Recept

Kook de olie op 110°C. Snijd de bieslook in stukken en voeg ze toe aan de olie. Laat afkoelen en mix zeer grondig. Passeer door een handdoek of een fijne filter.

Ontzout voor de algentapenade de zeesla in een grote spoelbak met water. Mix de zeewier in een blender tot poedervorm. Snijd de gember heel fijn, laat de zeesla uitlekken en snijd ook heel fijn. Meng alle ingrediënten samen in een kom totdat je een homogene massa krijgt.

Kruid elke zeeduivelfilet met zout en peper en smeer er tapenade bovenop. Rol elke filet in een stuk zeewier en bak 3 minuten zachtjes in een pan met olijfolie. Laat rusten. Snijd in schijfjes en dien op met bieslookolie, versneden king krab en een beetje kreeftenmerg.



Recept Christophe Hardiquest

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.