Zeeduivel bedekt met curry-panko, sausje van kokos en granny smith appel

4
  • 2 filets van zeeduivel
  • 2 granny smith appelen (in brunoise)
  • 2 fijngesneden uien
  • 1 el gembersiroop
  • 1/2 chili peper
  • 1/2 citroengras
  • 1/2 el limoensap
  • 1/2 el kokosmelk
  • 100 g panko
  • 1 el curry
  • 2 el olijfolie
  • 2 el witte wijn
  • garnering: koriander- en witloofblaadjes

Voor curry-panko

De curry goed opwarmen met de olijfolie en de witte wijn.
Mengen met de panko.

Voor de saus

De ui en de appel licht aanstoven, niet kleuren.
Blussen met de bouillon en de kokosmelk toevoegen.
De fijngesneden chili-peper, citroengras, gembersiroop en limoensap toevoegen.
Alles goed laten opkoken.

De zeeduivel voor 3/4 bakken en ongeveer 10 minuten laten rusten.
Bedekken met de curry-panko en verder afbakken in de oven op 210°C.

Dresseren met de saus, wat korianderblaadjes en witloofblaadjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.