Zeeduivel bedekt met curry-panko, sausje van kokos en granny smith appel

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

Visschotel in een sausje van kokosmelk op smaak gebracht met kruiden. Lekkere combinatie van zacht en pittig. Geserveerde me appeltjes en afgewerkt met koriander -en witloofblaadjes. Genieten maar! 

Ingrediënten

  • 2 filets van zeeduivel
  • 2 granny smith appelen (in brunoise)
  • 2 fijngesneden uien
  • 1 el gembersiroop
  • 1/2 chili peper
  • 1/2 citroengras
  • 1/2 el limoensap
  • 1/2 el kokosmelk
  • 100 g panko
  • 1 el curry
  • 2 el olijfolie
  • 2 el witte wijn
  • garnering: koriander- en witloofblaadjes

Recept

Voor de curry-panko:

De curry goed opwarmen met de olijfolie en de witte wijn.

Mengen met de panko.

Voor de saus:

De ui en de appel licht aanstoven, niet kleuren.

Blussen met de bouillon en de kokosmelk toevoegen.

De fijngesneden chili-peper, citroengras, gembersiroop en limoensap toevoegen.

Alles goed laten opkoken.

De zeeduivel voor 3/4 bakken en ongeveer 10 minuten laten rusten.

Bedekken met de curry-panko en verder afbakken in de oven op 210°C.

Dresseren met de saus, wat korianderblaadjes en witloofblaadjes.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.