Zeebarbeel uit de oven met gekarameliseerde prei en wortelcouscous

4
  • 8 zeebarbeelfilets (70 g/stuk)
  • 2 citroenen
  • koolzaadolie
  • 2 preien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 laurierblaadjes
  • boter
  • peper en zout
  • 300 g wortelen
  • koolzaadolie

zeebarbeel

Snijd anderhalve citroen in dunne plakjes en leg ze dakpansgewijs in een ovenschaal. Plaats de zeebarbeelfilets op de citroen en voorzie voldoende ruimte tussen de filets. Besprenkel met olie en zout. Laat de vis afgedekt gedurende 1 uur op kamertemperatuur komen.

Verwarm de oven tot 150°C en bak 7 à 8 minuten.

gekarameliseerde prei

Snijd grove stukken van 4 à 5 cm van het preiwit. Stoof aan in een antiaanbakpan met een klontje boter en voeg vervolgens de geplette look en het laurierblad toe. Zet een deksel op de pot en laat de prei verder garen op een laag vuurtje.

Draai de preistukken één keer om en kruid met peper en zout zodra de stukken gaar zijn.

wortelcouscous

Schil de wortelen en snijd ze in stukken. Hak de wortelen tot fijne korrels met behulp van een keukenrobot of rasp.
Voeg naar smaak 1 of 2 eetlepels koolzaadolie toe. Werk af met het sap van een halve citroen en peper en zout.

afwerking

Plaats de ovenschotel op tafel en serveer de wortelcouscous en gekarameliseerde prei in aparte borden.

 

Recept: Jeremy Girvan

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.