Zeebarbeel, tomaat – ananaschutney, gekonfijte aardappel en saffraanmayonaise

Foodpairing
Partner

Foodpairing

Preparation time
Bereidingstijd

35

Zeebarbeel vergezeld met ananaschutney. Serveer met gebakken patatjes die op smaak zijn gebracht met laurier, tijm en look. Om het gerechtje pittiger te maken kan je chilisaus met saffraan aan de saus toevoegen. 

Ingrediënten

Ananas-tomatencompote:

  • 2 g look, fijngesneden
  • 10 g sjalot, fijngesneden
  • 1 g gember, fijngesneden
  • 10 g olijfolie
  • 55 g blokjes tomaat
  • 35 g blokjes ananas

Saffraanmayonaise:

  • 50 g mayonaise
  • 2 g ketchup
  • ½ koffielepel chilisaus
  • saffraan
  • cayennepeper
  • paprikapoeder
  • peper en zout

Recept

Stoof de look met de sjalot en de gember in de olijfolie. Voeg de tomaat en ananas toe. Stoof het geheel totdat de ananas gaar is. Laat afkoelen. Kruid met peper en zout.

Schil de aardappelen en snijd in de gewenste vorm. Doe in een ovenschotel en zet onder met olijfolie. Voeg laurier, tijm en look toe en plaats in een voorverwarmde oven van 95°C. Gaar de aardappelen.

Meng de mayonaise met de ketchup en de chilisaus. Voeg naar smaak de saffraan toe en smaak af met cayennepeper, paprikapoeder, peper en zout.

Verwijder eventueel de graten uit de filets. Kruid de vleeskant met peper en zout. Verwarm een pan met olijfolie en leg er de filets op de vleeskant in. Lepel, tijdens het bakken, hete olijfolie over de filets om zo het vel te garen.

Serveer met de gekonfijte aardappel,  de saffraanmayonaise en de ananas-tomatencompote.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.