Zeebarbeel met couscous

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Zeebarbeel met een Afrikaanse touch. Heerlijke couscous op smaak gebracht met paprikacoulis en kruiden. 

Ingrediënten

  • 4 filets van zeebarbeel
  • 250 g couscous
  • 2 el gekonfijte citroen
  • 50 g rozijnen
  • 1 kleine courgette
  • 1 rode paprika (indien gewenst geschild)
  • 1 sjalot
  • harissa
  • kurkuma
  • ras-el hanout
  • kaneel
  • munt
  • koriander
  • platte peterselie
  • 3 dl gevogeltebouillon
  • olijfolie
  • 1 bokaaltje gegrilde paprika’s (200 g)
  • ½ dl room
  • boter

Recept

Snipper de sjalot fijn.

Snij de courgette en de paprika in kleine blokjes.

Stoof het sjalotje aan in wat olijfolie en voeg er de courgette en paprika aan toe.

Roer om, voeg er de gekonfijte citroen en de rozijnen bij.

Kruid met kurkuma, harissa, ras-el-hanout en kaneel.

Blus met de 2 dl gevogeltebouillon en laat nog even op een zacht vuurtje garen tot de groenten allemaal zacht zijn.

Laat de couscous wellen in gezouten water en wrik los met een vork.

Hak de munt, koriander en peterselie fijn.

Meng nog warm, de couscous met de groenten en strooi er de verse kruiden over.

Snijd de gegrilde paprika's in blokjes en fruit ze aan in wat boter.

Voeg er 1 dl gevogeltebouillon en 1/2 dl room toe en laat even inkoken, mix met de staafmixer tot een sausje.

Kruid met peper en zout.

Verhit een pan met wat olijfolie en boter en bak de zeebarbeel in de hete pan, ongeveer 2 minuten langs elke kant, naargelang de dikte.

Kruid nog met peper en zout.

Serveer de couscous met de zeebarbeel en wat paprikacoulis.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.