Zeebaars in zoutkorst, vinaigrette met tomaat, bergamot en tomaat

Foodpairing
Partner

Foodpairing

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

25

Gezond en eenvoudig! Heerlijke zeebaars met een zoutkorst besprenkelt met een vinaigrette van tomaat. 

Ingrediënten

  • 1 zeebaars van 300 g (geheel, schoongemaakt maar met schubben)
  • 750 g grof zeezout
  • 20 g eiwit
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes dragon
  • 3 blaadjes basilicum
  • schil van ¼ citroen
  • 12 pijpajuintjes

Vinaigrette:

  • 25 g olijfolie
  • 7,5 g bergamotsap
  • 20 g rijstazijn
  • 110 g tomaat, in blokjes gesneden
  • 6 blaadjes basilicum, fijngesneden

 

Recept

Verwarm de oven voor op 200°C.

Meng het grof zeezout met het eiwit tot een licht vochtige massa.

Neem de takjes tijm en dragon. Stop samen met de citroenschil en de blaadjes basilicum  in de holte van de zeebaars. Prik de holte met kruiden eventueel dicht met een tandenstoker.

Leg een vel aluminium op een bakplaat of in een ovenschotel. Beleg met een laag zout, ter grootte van de vis. Leg er de vis op en bedek met het resterende zout. Druk licht aan tot een egale zoutkorst van een kleine centimeter dik.

Gaar de zeebaars in de oven van 200°C. Reken een gaartijd van ongeveer 15 minuten.

Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette. Breng op smaak.

Maak de pijpajuin schoon. Besprenkel met olijfolie en grill. Kruid met peper en zout.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.