



Zeebaars in zoutkorst, vinaigrette met tomaat, bergamot en tomaat
Gezond en eenvoudig! Heerlijke zeebaars met een zoutkorst besprenkelt met een vinaigrette van tomaat.
Ingrediënten
- 1 zeebaars van 300 g (geheel, schoongemaakt maar met schubben)
- 750 g grof zeezout
- 20 g eiwit
- 2 takjes tijm
- 2 takjes dragon
- 3 blaadjes basilicum
- schil van ¼ citroen
- 12 pijpajuintjes
Vinaigrette:
- 25 g olijfolie
- 7,5 g bergamotsap
- 20 g rijstazijn
- 110 g tomaat, in blokjes gesneden
- 6 blaadjes basilicum, fijngesneden
Recept
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng het grof zeezout met het eiwit tot een licht vochtige massa.
Neem de takjes tijm en dragon. Stop samen met de citroenschil en de blaadjes basilicum in de holte van de zeebaars. Prik de holte met kruiden eventueel dicht met een tandenstoker.
Leg een vel aluminium op een bakplaat of in een ovenschotel. Beleg met een laag zout, ter grootte van de vis. Leg er de vis op en bedek met het resterende zout. Druk licht aan tot een egale zoutkorst van een kleine centimeter dik.
Gaar de zeebaars in de oven van 200°C. Reken een gaartijd van ongeveer 15 minuten.
Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette. Breng op smaak.
Maak de pijpajuin schoon. Besprenkel met olijfolie en grill. Kruid met peper en zout.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.