Zeebaars, bouchotmosselen en crème van jonge wortelen
Elegant bordje van zeebaars en mosselen versierd met wortelpuree en vissaus. Lekker winters gerecht dat ideaal is voor de feestdagen!
Ingrediënten
- 1 filet van zeebaars van 500 g
- 250 g bouchotmosselen
- selder, ui, wortelen, 30 g van elk
- 1 preiwit
- witte wijn
- 0,5 dl room
- 75 g boter
- 1 Chinese truffelaardappel
- 4 charlotte-aardappelen
- peper en zout
Voor de wortelcrème
- 1/2 bussel jonge wortelen
- 1 sjalot
- 2 dl kippenbouillon
- 25 g boter
- 1 bussel waterkers
- peper en zout
- een snuifje komijn
Voor de saus
Recept
Fileer de zeebaars.
Laat het vel eraan.
Bak de filets eerst aan de ‘vleeskant’.
Laat de filets verder garen in de oven op de velkant, gedurende 5 minuten.
Kruid met peper en zout.
Snijd de selder, wortel, ui en een deel van het preiwit in fijne brunoise en blancheer.
Snijd het andere deel van het preiwit in julienne en frituur gedurende 45 seconden op 150°C.
Snijd de truffelaardappel in chips en frituur gedurende 45 seconden op 150°C.
Stoof een deel van de brunoisegroenten aan, voeg dan de mosselen toe en de witte wijn, laat garen onder deksel.
Haal de mosselen uit de schelp, zeef de jus en laat met de room inkoken.
Bind met boter en warm hierin de mosselen en de rest van de brunoise op.
Schil de charlotte-aardappelen en snijd er mandjes uit.
Laat ongeveer 6 minuten stomen.
Voor de saus:
Stoof de garnaalkoppen aan, blus met witte wijn en cognac.
Voeg dan de visafval, groenten, tomatenpuree en de kruiden toe.
Bevochtig en kook het geheel gaar.
Haal dit door een zeef en laat verder inkoken.
Bind met maïszetmeel.
Voor de bordschikking:
Trek met de wortelcrème een lijn op het bord.
Zet hierop het mandje met daarin de mosselen.
Leg de zeebaars ernaast.
Werk af met de chips.
Serveer de saus apart.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.