Zandtaartje met risotto van tuinbonen en krokant gebakken sint-jakobsnoten

Partner

Ilse D'hooge

Preparation time
Bereidingstijd

30

Lekker en fris zandtaartje gevuld met risotto en bestrooid met Parmezaan. Voeg de asperges en Sint-Jacobsnoten toe aan de risotto en werk af met waterkers.  

Ingrediënten

Sint-jakobsnoten en asperges

Risotto

  • 200 g risottorijst
  • 200 ml droge witte wijn
  • 700 ml kippenbouillon
  • 200 g tuinbonen, gedopt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalot

Zandtaartje

  • 4 plakjes kruimeldeeg
  • 4 tartelettevormpjes (kleine taartvormpjes)
  • bakknikkers (of droge rijst)
  • bakpapier

Afwerking

  • 50 g geraspte Parmezaankaas
  • een handvol waterkers
  • olijfolie en boter
  • peper en zout

Recept

Voor de risotto:

Snipper de sjalot en look fijn. Fruit aan in een gietijzeren kookpot met een scheutje olijfolie. Voeg de rijstkorrels toe en roer tot alle korrels blinken. Blus met de helft van witte wijn. Zet het vuur zachter en voeg lepelsgewijs bouillon toe. Laat de rijst eerst het vocht opnemen vooraleer terug vocht bij te lepelen. Herhaal dit tot alle bouillon is opgenomen, dit duurt ongeveer 20 minuten. Voeg in de laatste 5 minuten de tuinbonen en de rest van de wijn toe.

Voor het zandtaartje:

Verdeel het kruimeldeeg over vier tartelettevormpjes. Bekleed met bakpapier en leg er bakknikkers op, zodat het deeg niet kan rijzen. Bak de zandbodempjes zestien minuten op 180°C in een voorverwarmde oven.

Voor de Sint-Jakobsnoten en asperges:

Bak de asperges en de sint-jakobsnoten in dezelfde pan in een klont boter goudbruin. Kruid met peper en zout.

Voor de afwerking:

Verdeel de risotto over de zandtaartjes en bestrooi met geraspte Parmezaankaas. Schik de asperges, sint-jakobsnoten en tuinbonen erop. Versier met waterkers.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.