Zandkoekjes

Broodje kaas
4
  • 250 g bloem
  • 150 g boter op kamertemperatuur
  • 1 eierdooier
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 100 g grove kristalsuiker voor de afwerking
Meng de eierdooier met de fijne kristalsuiker tot een massa.
Breng de bloem in een grote mengkom en maak binnenin een kuiltje.
Verdeel de boter in stukjes en voeg toe samen met het mengsel van de eierdooier en de suiker.
Meng dit alles tot een egaal deeg.
Verdeel het deeg in vier en maak er rollen van met een diameter van ongeveer 3 centimeter.
Laat even opstijven in de koelkast (30  minuten).
 
Giet de grove suiker op het werkblad en wentel hierin de rollen deeg.
Wentel ze achteraf in plasticfolie.
Leg de rollen terug in de koelkast en laat nu volledig opstijven: 2  uur.
 
Snijd de rollen in schijven van 5 à 7 millimeter dik.
Leg een bakpapier op een ovenplaat en schik hierop de koekjes.
Bak de koekjes gedurende zo’n 8 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Laat de koekjes afkoelen.

 

 

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.