Zalmrolletje met komkommer en avocado

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

20

Zalmrolletjes gevuld met komkommer en avocado besprenkelt met sojasaus. Voeg sesamzaadjes toe aan de saus als finishing touch! 

Ingrediënten

  • Een halve komkommer
  • 1/2 avocado geschild en ontpit
  • sap van 1 citroen
  • 100 g fijngesneden zalm
  • 3 eetlepels soja
  • 1/2 koffielepel geraspte gember
  • 1/2 koffielepel geroosterde sesamzaadjes

Recept

Verwijder de pitjes uit de komkommer en snij in fijne staafjes.

Zet even apart.

Snij de avocado ook in fijne staafjes.

Besprenkel ze onmiddellijk met citroensap om verkleuring tegen te gaan.

Zet opzij.

Verdeel de sneetjes zalm in kleine partjes (ongeveer 5 cm).

Verdeel op elk stukje zalm enkele staafjes komkommer en avocado.

Maak er rolletjes van.

Maak dan de saus:

Meng in een kom de soja met de gember en werk af met sesamzaadjes.

Verdeel de rolletjes over de borden, samen met de saus.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.