Zalm met venkel uit de oven
Zalm en venkel, dat zijn twee producten die elkaar perfect aanvullen. Combineer met aardappelen en kaas, laat de oven haar werk doen, en smul van heerlijke zalm uit de oven.
Ingrediënten
- 4 stukken zalmfilet
- 1 kg venkel
- 800 g aardappelen
- 50 g parmezaanse kaas
- lookpasta
- tijm
- peper
- zout
- fleur de sel
Recept
Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes.
Snijd de venkel in schijfjes en snijd het fijne groen vanboven fijn. Houd dit apart.
Kook of stoom de venkel en aardappelen gaar.
Meng de venkel met lookpasta, peper, zout en tijm.
Schik de venkel in een ovenschaal en leg daarop alle schijfjes aardappel. Kruid met peper en zout.
Strooi er de geraspte parmezaanse kaas en het groen van de venkel over.
Leg vervolgens de zalmfilets op de geraspte kaas, kruid met peper en fleur de sel en plaats in een voorverwarmde oven van 225 °C onder de grill. Streef naar een krokanten buitenkant en mals visvlees.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.