Zalm met venkel uit de oven

4
(20) 10
  • 4 stukken zalmfilet
  • 1 kg venkel
  • 800 g aardappelen
  • 50 g parmezaanse kaas
  • lookpasta
  • tijm
  • peper
  • zout
  • fleur de sel

Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes. Snijd de venkel in schijfjes en snijd het fijne groen vanboven fijn, houd apart.
Kook of stoom de venkel en aardappelen gaar.
Meng de venkel met lookpasta, peper, zout en tijm.

Schik de venkel in een ovenschaal en leg daarop alle schijfjes aardappel, kruid met peper en zout. Strooi er de geraspte parmezaanse kaas en het groen van de venkel over.
Leg vervolgens de zalmfilets op de geraspte kaas, kruid met peper en fleur de sel en plaats in een voorverwarmde oven van 225 °C onder de grill tot de juiste cuisson bereikt is.
Persoonlijk, voor mij krokant van buiten en toch juist niet gaar binnenin.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.