Zalm met dille en preirisotto

1
  • 1 moot zalm (ong. 120 g)
  • 1 Prunella (pruimvormige tomaat)
  • 3 takjes dille
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel droge witte wijn
  • 1 stengel prei
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 60 g volle rijst
  • 200 ml magere visbouillon
  • peper en zout

Spoel de moot vis en leg hem op een vel aluminiumfolie.
Kruid hem met peper en zout en beleg de bovenkant met de in schijfjes gesneden tomaat en de fijngehakte dille.
Besprenkel met het citroensap en de witte wijn.
Vouw de aluminiumfolie dicht tot een papillot en laat 20 minuten garen in een voorverwarmde oven van 180 °C.

Maak ondertussen de risotto.
Maak de prei schoon (behoud een deel van het loof) en snijd ze in stukjes.
Fruit de gesnipperde sjalot in de olijfolie tot ze glazig wordt.
Voeg de rijst toe en laat enkele minuten al roerend mee fruiten.
Voeg de stukjes prei, 100 ml visbouillon, peper en zout toe.
Laat al het vocht op een vrij hoog vuur verdampen terwijl u blijft roeren.
Zet het vuur lager en voeg geregeld een scheut bouillon toe.
Laat zachtjes koken tot alle bouillon is opgeslorpt en de rijst beetgaar is.

Schep de rijst op een bord en maak in het midden een opening.
Leg hierin de opengevouwen papillot.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.