Zachte Herve gegratineerd met droge vruchten

Slaatje
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

10

Fris slaatje van droge vruchten en Hervekaas bestrooid met peperkoek. Breng op smaak met balsamico, sjalotjes en komijn.

Ingrediënten

  • 150 g gemengde salade
  • 1 Hervekaas
  • 160 g paneermeel van peperkoek
  • 200 g gemengde droge vruchten (amandels, hazelnootjes, pimpernoten, druiven, enz.)
  • 1 soeplepel balsamico azijn
  • 5 soeplepels olijfolie
  • zout
  • peper
  • 1/2 gehakt sjalotje
  • 1 koffielepel komijn in poeder

Recept

De ovengrill voorverwarmen op maximale temperatuur.
De Hervekaas in 4 sneetjes snijden, met peper kruiden en bestrooien met peperkoekpaneermeel.
Voor de bereiding van het peperkoekpaneermeel: enkele sneetjes peperkoek in een goed verwarmde oven leggen, de verharde peperkoek er na 20 minuten uithalen en dan verbrijzelen en verkruimelen.
Onder de grill in de oven plaatsen tot men een mooie kleur bekomt en de kaas goed warm is.
De gemengde salade in een slakom mengen met de olie, de azijn, het 1/2 sjalotje, de komijn, de stukjes gedroogde vruchten, zout en peper.
Over de diepe borden verdelen en de gegratineerde kazen er bovenop leggen.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.