Yoghurtgebak met oranjebloesem

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 150 g suiker
  • 150 g yoghurt
  • 150 g griesmeel
  • 150 g bloem
  • 1 sinaasappel
  • 200 g gesmolten boter
  • 500 g suiker
  • 6 dl water
  • enkele eetlepels oranjebloesem
  • 2 steranijs
  • rasp van 1 sinaasschil

Recept

Breng 500 g suiker aan de kook met 6 dl water, steranijs en oranjebloesem.
Kook in tot een lichte siroop.
Verwarm de oven voor op 160°C.

Klop de eieren, suiker en yoghurt tot een luchtige massa.
Voeg hierbij beetje bij beetje de bloem, griesmeel en gesmolten boter.
Voeg hierbij ook de rasp van 1 sinaasappelschil.
Giet het mengsel in een bakvorm en bak de taart 30 min.

Prik de taart in met een prikker en overgiet met de siroop.
Laat alles afkoelen.
Serveer.
 

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.