Yoghurtgebak met oranjebloesem

4
  • 4 eieren
  • 150 g suiker
  • 150 g yoghurt
  • 150 g griesmeel
  • 150 g bloem
  • 1 sinaasappel
  • 200 g gesmolten boter
  • 500 g suiker
  • 6 dl water
  • enkele eetlepels oranjebloesem
  • 2 steranijs
  • rasp van 1 sinaasschil

Breng 500 g suiker aan de kook met 6 dl water, steranijs en oranjebloesem.
Kook in tot een lichte siroop.
Verwarm de oven voor op 160°C.

Klop de eieren, suiker en yoghurt tot een luchtige massa.
Voeg hierbij beetje bij beetje de bloem, griesmeel en gesmolten boter.
Voeg hierbij ook de rasp van 1 sinaasappelschil.
Giet het mengsel in een bakvorm en bak de taart 30 min.

Prik de taart in met een prikker en overgiet met de siroop.
Laat alles afkoelen.
Serveer.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.